A 2015-ös IFA-n, azaz a berlini szórakoztatóelektronikai és IT-expó idei kiadásán a BMW és a Samsung új együttműködést jelentett be, amelynek keretében a BMW-tulajdonosok az új konnektivitási szolgáltatások keretében az autóból ellenőrizhetik és vezérelhetik majd okosotthonaikat.
Az iOS-re és androidos Samsung telefonokra fejlesztett alkalmazással a BMW-s az autó interface-én, kezelőfelületén érheti el a koreai elektronikai óriás SmartThings szolgáltatását, amely a megfelelően felszerelt otthonok esetén a bejárati vagy garázsajtó zárjának állapotától kezdve a riasztó aktiválásán, a lámpák, a mosó- és mosogatógép ki- és bekapcsolásán keresztül a fűtés-hűtés távoli kezeléséig terjed, mindehhez csak az adott címet kell begépelni az autóban.
A Samsunggal folytatott együttműködés másik gyümölcse a BMW-s “i Remote” app megjelenése az IFA-n bemutatott Galaxy Gear S2 okosórán. Az alkalmazással az i3-as és az i8-as modelleket lehet a távolból kezelni, a zárás-nyitás, a parkolóhely-azonosítás, az útvonaltervezés mind “csuklóból kirázható”.
A BMW az IFA-n szintén bemutatta az Apps-for-Automotive, röviden “A4A” interface-ét, amellyel a külső fejlesztők alkalmazásai integrálhatóak könnyedén az autó saját fedélzeti rendszerébe.