A napokban kerülnek a magyar piacra a Mio újgenerációs Spirit autós navigációs eszközei, melyek közül a zászlóshajó a 7500 LM modell. Egy GPS esetében bivalyerősnek számító, 800 MHz-es processzorral felszerelt eszköz az eddigieknél gyorsabb útvonaltervezést tesz lehetővé. Az új Mio navigáció másik fontos alapvető újítása a Phoenix 1.8 operációs rendszer, mely szintén gyorsabbá, hatékonyabbá teszi az eszköz használatát. A Spirit 7500 LM navigációt ötcolos kijelzője és vezetést könnyítő praktikus funkciói teszik hasznos asszisztenssé.
Az eszköz LearnMe Pro funkciója rögzíti és tárolja a sofőr vezetési stílusára vonatkozó információkat, és ezek figyelembevételével határozza meg az aktuális útvonaltervet. A Mio Spirit 7500 LM navigáció további hasznos funkciója az IQ Route technológia, mely folyamatosan valós idejű információkat gyűjt össze az utakról több millió járművezetőtől származó adatok alapján, szintén annak érdekében, hogy a GPS a legideálisabb útvonalat tudja megtervezni.
A Mio navigációja a parkolóhely-keresés is segít: a Parkolási Asszisztens mód segítségével a készülék automatikusan megmutatja a parkolóhelyek listáját, amint a jármű a megadott úti céltól egy kilométeren belüli távolságra ér. A Find my car funkció gyalogosan közlekedve segít abban, hogy a sofőr könnyedén megtalálja a leparkolt autót, ami sok bosszúságtól kímélheti meg a felhasználókat.
A Sávasszisztens a kanyarodásnál vagy autópályáról való lehajtás előtt pontosan, 3D-ben megmutatja, hogy a sofőrnek melyik sávot kell választania, hogy a kívánt irányba tudjon továbbhaladni. 
A Spirit 7500 LM térképeit a világ egyik legnagyobb fejlesztője, a Tele Atlas biztosítja. A készülékhez élettartamra szóló térképfrissítési szolgáltatás jár: évente maximum négy alkalommal lehet letölteni díjmentesen a legfrissebb térképeket. A készülékre 44 európai ország térképe van előretelepítve, de a Mio világtérkép kínálata lehetővé teszi egy-egy ország térképének rövidebb időre – például nyaralásra, üzleti történő kölcsönzését is. 
A Mio Spirit sorozatát összesen négy készülék alkotja, a most debütáló 7500 LM és 7550 mellett, a kistestvér, 4″ méretű 5400 LM készülékek is hamarosan elérhetőek lesznek Magyarországon.