A Renault Trucks olyan alkalmazással bővítette a Nav’Truck navigációs rendszert, mely figyelmezteti a betonszállító teherautók sofőrjeit az esetleges borulásokra.

A Mixer Rollover Alerte elnevezésű opciót kifejezetten 8×4-es hajtásképletű járművekhez kínálják. Az alkalmazás működés közben előre figyelmezteti a sofőrt, ha például egy kanyarban túllépi a megengedett sebességet. A rendszer a Nav’Truck GPS alapú térképét használja és valós időben veszi számításba a domborzati viszonyok, a sebesség és a jármű terhelési jellemzőit, azonnal kiértékelve  a felborulás kockázatát.

Az alkalmazás aktiválását azonban a teherautó vezetőjének kell elvégeznie. A sofőrnek elindulás előtt be kell írni okostelefonján vagy tabletjén a szükséges adatokat, illetve a beton típusát és mennyiségét. Menet közben az alkalmazás figyeli a teherautó menettulajdonságait, és ha a felborulás kockázatát érzékeli, azonnal figyelmezteti a sofőrt. Ekkor az applikáció hallható és látható jelzésekkel küld riasztást.

A francia gyártó azért fejlesztette ki ezt az alkalmazást, hogy óvja a sofőrök és a szállítmány biztonságát. Persze a biztonságnak ára van, mivel az alkalmazás 9,99 euróért tölthető le június 30-ig az Appstore és Playstore áruházból.