Alig néhány hete jelent meg a Bugatti márkájú szuperluxus-motorhajó, most pedig itt a másik véglet: egy kerékpár. Természetesen fixi, hogy igazodjon a modern fiatal városlakók ízléséhez, és természetesen nem hétköznapi darab: a jellegzetes kék (vagy számos egyéb, kéttónusú) fényezés egymagában kevés volna ahhoz, hogy a bringa megkapja a névhasználati jogot a Bugattitól.

A Pimpgarage (PG) által tervezett kerékpár 95 százalékban szénszálas kompozitból készült: a teljes váz mellett a kerekek, a nyereg és a nyeregcső, a hajtókerék és a fékek is karbonból vannak. Ez 5 kilogramm alá szorította le a bringa tömegét, ami a világ legkönnyebb utcai kerékpárjává teszi. Más kérdés, hogy a PG Bugatti nem feltétlenül bírja a gyűrődést, ha kátyúkon kell áthajtanunk, járdaszegélyről leugratnunk.

bugatti bringa

Na nem mintha kényelmetlen volna: a kormányrúd beépített ütés- és rezgéscsillapítást kapott, ám figyelembe véve 11 millió forintot meghaladó, csillagászati árát és a mindössze 667 darabos szériát, talán jobb, ha egyáltalán fel sem ülünk a nyergébe, hanem a falra akasztjuk, és gyönyörködünk benne.