Korábban rendszeres hír volt, hogy az egyenruhások előszeretettel osztogatnak bírságokat a Tímár utcai felüljárón átbicikliző – a szabály szerint tolni kéne – kerékpárosokat. A helyzet teljesen abszurd, hiszen bicikliútról, bicikliútra itt vezet a bringás nyomvonal, van kellemesen teljesíthető rámpa is, így szinte nincs is ember, aki itt leszállna és tolná a kerékpárját. Az az érv, hogy a gyalogosoknak, a HÉV vágányok akadálymentes megközelítése miatt épült volna a rámpa, azonnal elvérzik, ahogy a peronokra vezető lejtős ösvényt próbáljuk megtalálni a szemünkkel. Mert ilyen nincs, csak lépcsőn lehet megközelíteni a járműveket.
Itt nem büntetik többé a bicikliseket 1
A HÉV-et csak lépcsőn lehet megközelíteni

A HÉV-et csak lépcsőn lehet megközelíteni

Egyesületünk, amely közlekedési problémák, szerencsétlen szabályozások, balesetveszélyes helyek bejelentésével foglalkozik, megkereste a BKK illetékeseit, akik nem zárkóztak el a jelenlegi helyzet felülvizsgálatától. A problémát ők is érzik, de a teljes, mindenre kiterjedő megoldás csak évek múlva, a felüljárót elkerülő, Árpád fejedelem úti kerékpárút létesítése jelenti majd. Ennek tervezése megtörtént, a szükséges ingatlanrendezések után egy-két éven belül várható a megvalósítás is.
Itt nem büntetik többé a bicikliseket 12
De hogy addig is javuljon a helyzet: „A végleges, teljes körű megoldást nyújtó kialakítás megvalósításáig rövidtávú megoldásként legkésőbb 2015. június 30-tól megengedett lesz a kerékpározás a felüljárón és annak rámpáin.”
Hogy a gyalogosok is biztonságban legyenek, a rakparti kerékpárúton már több helyen alkalmazotthoz hasonlóan a biciklis forgalom számára 10 km/órás sebességkorlátozást vezetnek be.
Szóval örvendezzünk, egy újabb, felesleges és értelmetlen szabályozás lett a múlté. Nem beszélve arról, hogy ezután biciklist piszkálni sem ide járnak majd a közterületesek. De addig még bírjátok ki és akármennyire is röhejes, toljátok át azt a biciklit, mert június 30-ig még ez a szabályos!
Itt nem büntetik többé a bicikliseket 13