A baleset után két napon belül elfogták a rendőrök azt a két fiatal férfit, akik autójukkal elgázoltak egy kerékpárost, de segítségnyújtás nélkül továbbhajtottak. Vasárnap este Kispáliban kerékpározott egy 63 éves férfi, amikor egyelőre ismeretlen körülmények között elütötte egy személygépkocsi. A biciklis – az első orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett, de az autó sofőrje segítségnyújtás és adatai hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről.

A rendőrök egyebek mellett ellenőrizték a Zala megyei autószerelő-műhelyeket is. A keresett gépkocsira betört szélvédővel egy kávási műhelyben találtak rá, majd néhány óra múlva a 23 éves bajánsenyei sofőrt is elfogták.

A nyomozás során kiderült, hogy az autóban a vezető mellett egy 20 éves zalacsébi férfi is utazott, őt szintén gyanúsítottként hallgatták ki. A két férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, egyikük azt is megmutatta, hogy egy padláson rejtették el a törött hűtőrácsot. Azzal védekeztek, hogy megijedtek, ezért hagyták el a helyszínt. A rendőrök a két férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt folytatnak eljárást.