Ha van olyan közlekedési eszköz, ami még igazán ramaty állapotban is hosszú ideig alkalmas a közlekedésre, akkor az a kerékpár. Mert amíg nem szakad el a lánc, nem kopnak le a fogaskerekek, vagy nincs akkora nyolcas a felniben, hogy az már beakad a villákba, addig a drótszamarakra bizony bármikor felpattanhatunk, nemtől és kortól függetlenül. 
De egy idő után már felettük is eljár az idő, főleg ha nem is nagyon foglalkoztunk a karbantartással, így kénytelenek vagyunk megválni tőlük. Sokan konténerkukákba, roncs- és vastelepekre viszik szebb napokat is megélt bringájukat, de olyan is akad, aki lomtalanítás alkalmával szabadul meg kétkerekűjétől. Előfordul viszont, hogy ezek a kidobott közlekedési eszközök úgy reinkarnálódnak, ahogy a legkevésbé számítanánk rá. 
Itt van például a minnesotai Marquette-ben (USA) élő, és dolgozó Andy Gregg, aki már 1990 óta készít különböző bútorokat kidobott bicikli- ás motoralkatrészekből. Cége a Bike Furniture Design megrendelésre is készít, és a bútorok üveg kiegészítőit – például az asztallapokat – vagy a kárpitnak valót szintén újrahasznosított alapanyagokból nyerik: jobbára régi autók vagy vonatok ablakaiból, üléshuzataiból és biztonsági öveiből, illetve bármiből, ami textil, parafa, vagy bőr.
Kreatív újrahasznosítás, méghozzá stílusosan 3
Kreatív újrahasznosítás, méghozzá stílusosan 4
Kreatív újrahasznosítás, méghozzá stílusosan 5
Kreatív újrahasznosítás, méghozzá stílusosan 6
Kreatív újrahasznosítás, méghozzá stílusosan 7
A szintén amerikai Matt Shiley művészi szemmel tekint a rozsdás, kidobott kerékpárokra, és steampunk hatású alkotásokat készít, amiket nem csak nézni, de használni is lehet. 
Kreatív újrahasznosítás, méghozzá stílusosan 8
Kreatív újrahasznosítás, méghozzá stílusosan 9
Kreatív újrahasznosítás, méghozzá stílusosan 10
Végezetül még néhány példa “kétkerekű” művészetre

Donald Lipski

Donald Lipski


Mark Grieve and Ilana Spector

Mark Grieve and Ilana Spector


Vancouver, Canada

Vancouver, Canada


Daren Greenhow

Daren Greenhow


Philippe Lablond

Philippe Lablond


Ben Wilson

Ben Wilson

kapu

kapu