Hódít a biciklis munkába járás 1
Hódít a biciklis munkába járás 2

Hódít a biciklis munkába járás

Hódít a biciklis munkába járás

Hódít a biciklis munkába járás 18
Hódít a biciklis munkába járás 19
Hódít a biciklis munkába járás 20
Hódít a biciklis munkába járás 21
biztonságosan történjen. A szabályos közlekedés azért van, hogy vigyázzunk egymásra, hiszen senkinek sem esne jól hetekre leláncolnia magát a kórházi ágyhoz. Ha figyelemmel közlekedek, akkor a saját biztonságom megőrzése mellett a többi közlekedő biztonságát sem veszélyeztetem. Miért pont a kerékpárnál lenne ez másképp?
Hódít a biciklis munkába járás 23
Hódít a biciklis munkába járás 24
Hódít a biciklis munkába járás 25
Hódít a biciklis munkába járás 26
Hódít a biciklis munkába járás 27
Hódít a biciklis munkába járás 28
Hódít a biciklis munkába járás 29
Hódít a biciklis munkába járás 30
Hódít a biciklis munkába járás 31
Hódít a biciklis munkába járás 32
Fotó megosztása:
Hódít a biciklis munkába járás 33 A Profession.hu Munkahelyi környezet című kutatása szerint a közlekedési eszköztől függetlenül a 2500 válaszadó felének kevesebb mint fél órát vesz igénybe a napi ingázás a munkahelye és a lakása között. Autóval jár dolgozni a megkérdezettek 32 százaléka, őket követik 25 százalékkal a tömegközlekedést választók.

A Profession.hu felmérése szerint meglepően jó arányt, 15 százalékot tudhatnak magukénak a kerékpárosok. A megkérdezettek 14 százaléka gyalog jár dolgozni. A távolsági buszt használók (6 százalék) és a vonatozók (4 százalék) mellett már kimutatható adatot értek el a motorosok is, igaz ők még csak 2 százalékkal, de a hidegebb őszi hónapokban is jelen vannak az utakon.

A biciklivel munkába érkezők között csupán 2 százalékkal nagyobb a férfiak aránya, és az életkort vizsgálva is egyenletes az eloszlás: a 20-29 évesek között 11 százalék, a 30-49 korosztályból 17 százalék, az 50 felettieknél pedig 13 százalék kerékpározik naponta a munkahelyére.

Az állásportál felmérése szerint jellemző, hogy az ingázók között az átlagosnál magasabb arányban szerepelnek férfiak és a húszas éveikben járók. Ezzel szemben az idősebbeknél kevésbé jellemző, hogy nem a saját településükön keresnek munkahelyet. A megkérdezettek közül minden ötödik munkavállaló legalább napi egy órát tölt utazással.