Az Opel kifejlesztette az autó hátuljába beépített FlexFix kerékpárszállító rendszerének második generációját, amely az Astra Sports Tourer és a Zafira Tourer modellekhez érhető el. Az egyik újdonság a megnövelt teherbírás: az egyes és kettes bicikli már 30 kilós lehet (eddig 20 kg volt a maximum), így elvihetők a mind népszerűbb elektromos kerékpárok is.


További újdonság a tartozékként megvásárolható kiegészítő készlet, amelyet felcsatolva két további bringa szállítható, amelyek egyenként 20 kilósak lehetnek.  Az egyes kerékpárvázakat speciális, gumibetétes tartók fogják meg szilárdan. Az egész lezárható, úgyhogy akkor sem kell lopástól tartani, ha otthagyjuk az autót.

Hasznos tulajdonsága a FlexFix második nemzedékének az is, hogy megterhelt állapotban is hátrabillenthető, így ki lehet nyitni a csomagtartó ajtaját, hogy kívülről is lehessen pakolni. Ha nincs rá szükség, be lehet tolni a lökhárítóba, mint valami fiókot. A tetőcsomagtartókra elhelyezett kerékpároktól eltérően a jármű hátulján szállított biciklik nem korlátozzák 120 km/órára az utazósebességet.

Az Astra Sports Tourer továbbfejlesztett FlexFix rendszere 245 000 Ft-ba kerül, a Zafira Toureré pedig 214 000 Ft-ba. A harmadik és negyedik biciklit fogadó kiegészítő készlet ára, tartozékként, egységesen 80 000 Ft. A több más Opel-modellhez elérhető első generációs rendszer ennél olcsóbb.