Jelenleg Magyarországon az 50 kilométert megtenni képes villanyautók és az elektromos hajtással 25 km hatótávot kínáló konnektoros hibridek kaphatnak zöld rendszámot. Az utóbbi hónapokban jelentős felfutás volt megfigyelhető ezek számának bővülésben. Az említett két hónap mellett a tisztán elektromos járműveknél szintén az örökranglista ezüstérmese a május: az 1881 darabos adatot szintén csak a márciusi rekord előzi (2108).

A látványos élénkülés a vállalatok e-autó-beszerzéseit 30 milliárd forintos keretösszeggel támogató programnak köszönhető. A jövő tavaszig elérhető kiíráson mostanáig mintegy 3100 cég igényelt összesen 14,4 milliárd forintot több mint 3700 autó megvásárlásához.

Eddig több mint ezer pályázónak ítéltek meg összesen 4,7 milliárd forint állami hozzájárulást. A program jóvoltából márciusban Európában a második, áprilisban a negyedik legnagyobb arányú volt a tisztán elektromos flotta hazai bővülése.

Jó ideje szóbeszéd tárgya, hogy a kormányzat változtatna a szabályokon és plug-in hibridek elveszíthetik a többek között, számos helyen ingyenes parkolást biztosító zöld rendszámukat.