Hivatalosan is bejelentette a Fiat, hogy az 500e modellből mild hibrid verziót fejlesztenek, ami 2025 végén, 2026 elején léphet piacra. Az autót ugyanúgy az olaszországi Mirafioriban (ez Torino egyik kerülete) fogják gyártani, mint az 500e-t, és mivel mostanában többször összeveszett egymással a Stellantis-csoport Fiat-ága, illetve az olasz kormány, az autógyártó úgy gondolta, gesztussal kedveskedik a gyárának otthont adó városrésznek.

Az 500e Mirafiori – ami nem azonos a fent említett, két év múlva érkező mild hibrid modellel, hanem a jelenleg kapható, akkumulátoros elektromos modellnek egy limitált kiadása – kizárólag kabrióként, ám mindkét akkumulátor-verzióval (23,8 vagy 42 kWh) elérhető, a gazdag felszereltség mellett a C-oszlop tövében elhelyezett, krómozott táblácska hirdeti a modell hovatartozását. Aki meg akarja vásárolni, annak Olaszországba kell utaznia, viszont erre már idén nyáron sort keríthet.

Városokkal kivételezik a Fiat 1

Míg a torinói limitált széria halványkék színben pompázik, aranyos hatású homokszín – fantázianevén Marine Layer Mist – árnyalatra festik azt a Fiat 500e Inspired By Los Angeles variánst, amely (nevéből nem nehéz kitalálni) csak Észak-Amerikában lesz kapható. Ezt csak a nagyobbik akkuval árusítják, de a 240 kilométeres hatótávolság fényében ez nem is baj.

Mindkét modellverzió közös jellemzője a 2. szintű önvezető képesség, ami ugyan a kormány elengedését nem teszi lehetővé, de ezen belül számos helyzetben segíti a vezető munkáját.

Városokkal kivételezik a Fiat 15