Tudtad, hogy tényleg létezik egy Wayne Enterprises nevű vállalat? A Warner Bros. filmstúdió egyik leányvállalata hozta létre, hogy hiperexkluzív termékeket kínáljanak kizárólag meghívásos alapon bővülő ügyfélkörüknek.

Bruce Wayne ihlette ezeket az autókat 1

Most épp négy méregdrága, teljesen egyedi villanyautót rendeltek az Automobili Pininfarinától – kettő B95 Barchetta roadstert, és kettő Battista kupét. Mindkét típust kétféle hangvételben alakították át, az egyik a Gotham, a másik a Dark Knight nevet viseli, és már idén nyáron megvehetik őket a szerencsés érdeklődők.

Bruce Wayne ihlette ezeket az autókat 45A Gotham verziók inkább a Wayne-birodalom kifinomultságát és gazdagságát tükrözik, steppelt barna bőr, ezüst fényezés, fekete tetőlemez, világító logók és fekete keréktárcsák hirdetik a korlátlan anyagi keretekből fakadó szofisztikáltságot.

Bruce Wayne ihlette ezeket az autókat 46

A Dark Knight autók ezzel szemben a Wayne vállalatcsoport innovatív technológiai felkészültségét hirdetik. Fekete-arany öltésekkel varrott fekete bőr és Alcantara kárpitozás, fekete fényezés és tetőlemez, ellenpólusként pedig kerámiaszínű, polírozott keréktárcsák határozzák meg a megjelenésüket.

Bruce Wayne ihlette ezeket az autókat 47

Az összes Bruce Wayne-féle Pininfarina autóban egyedi kezelőfelületet találunk, a fedélzeti asszisztens például Albert, a jó öreg komornyik stílusában szól hozzánk. Kívül a Wayne Enterprises emblémái láthatók, a küszöböket egyedi alumíniumpanel fedi. Vadonatúj a tető és az ajtó kialakítása: a részben ívelt üvegpanellel kiváltott tető az 1950-es évek Batmobiljait idézi.

Bruce Wayne ihlette ezeket az autókat 48

Ami nem változik, az a hajtáslánc: mindkét autópárost a már ismert 1900 lóerős, 2300 Nm-es, négy villanymotoros konfiguráció hajtja. A 120 kWh kapacitású akkumulátorról táplált elektromotoroknak nem egészen 2 másodperc kell ahhoz, hogy álló helyzetből 100 km/órára katapultálják az autókat, a végsebesség 350 km/óra.

Bruce Wayne ihlette ezeket az autókat 49

Az ár értelemszerűen nem nyilvános, de vannak elképzeléseink: a Pininfarina Battista eleve több mint 4 millió euróba (kb. 1,7 milliárd Ft) kerül, és erre jön még rá a különleges kidolgozás extra költsége…

a videó a hirdetés után indul