Itt a legerősebb, legbiztonságosabb Škoda 1

Rangos csapathoz csatlakozik a Škoda a Vision Gran Turismo elektromos versenyautó bemutatásával: a látványos, összkerékhajtású e-racer a Gran Turismo 8 videojátékban, a Sony PlayStation 4 vagy 5 konzolokon vezethető.

Az autó dizájnja nem légből kapott: az az 1957-es Škoda 1100 OHC Spider állt modellt hozzá, amelyet a Le Mans-i 24 órás futamra fejlesztett ki a gyár, ugyanakkor a formai jegyek jelentős részét – így a matt zöld fényezést és a T alakú lámpatesteket – a legújabb generációs Škoda modellekről emelték át.

Itt a legerősebb, legbiztonságosabb Škoda 59

Az autót tengelyenként kettő, egyenként  200 kW-os villanymotor hajtja, a rendszerteljesítmény 800 kW, azaz 1088 lóerő, a maximális kombinált forgatónyomaték 1020 Nm. A motorok fix áttételen keresztül hajtják a kerekeket, maximális fordulatszámuk 25000/perc. A teljesítmény-leadás mértéke a két tengely között változtatható, aktívan szabályozva a menetdinamikát.  

Az energiaellátásról egy 87 kWh kapacitású Li-Ion akkumulátor gondoskodik.

Itt a legerősebb, legbiztonságosabb Škoda 60

A Škoda Vision Gran Turismo 4407 mm hosszú, 1947 mm széles, és mindössze 949 mm magas. Menetkész tömege 1300 kg.

A futóműhöz a Formula E szériából merítettek ihletet: elöl és hátul egyaránt független felfüggesztést alkalmaztak, a fekvő rugóstagok nyomórudakon keresztül veszik fel az erőket. Az aerodinamikai elemek aktívak.

Itt a legerősebb, legbiztonságosabb Škoda 61

 

A vezetői környezetet profi gamerek bevonásával alakították ki, a lapos kormány a szimulátorokban használatos, felső kategóriás volánokat idézi, rajta egyedileg programozható kapcsolókat találunk. A széles, lapos monitor egyben visszapillantóként is szolgál, a vezető előtti kristályelem a pillanatnyi teljesítménykifejtés mértékéről tájékoztatja a vezetőt.

Itt a legerősebb, legbiztonságosabb Škoda 62

A Škoda Vision Gran Turismo két historizáló színben választható: a már említett matt zöld a márka aktuális formanyelvét elővetítő Škoda Vision 7S tanulmányautót idézi, de kérhető egy, a cseh zászló színeiben pompázó kivitel is, amely az 1977-es Monte Carlo ralin kettős kategóriagyőzelmet arató Škoda 130 RS korabeli fényezését idézi.

Itt a legerősebb, legbiztonságosabb Škoda 63

Alább a virtuális versenyautó premierjéről készült videót tekintheted meg:

a videó a hirdetés után indul