Magyarországon Focus ST Azura Edition néven, Európa más piacán egyszerűen Focus ST Editionként kerül forgalomba a Ford Performance sportrészleg új alkotása. A 2002 óta létező sport-Focus legújabb kivitele olyan műszaki megoldásokat alkalmaz, amelyről elődei nem is álmodhattak.

Majdnem versenyautó a legújabb családi Ford 1

Ott vannak az állítható rugóstagok, amelyeket a Nürburgring északi nagykörén finomhangoltak a Ford Performance mérnökei. A KW Automotive által gyártott, két irányban állítható rugóstagok több mint 50 százalékkal feszesebb rugókat kapnak, mint az alapkivitelű Focus ST. A szabad hasmagasságot eleve 10 mm-rel csökkenti az új felfüggesztés, a pilóta pedig további 20 mm-es tartományban játszhat a beállításokkal.

A csillapítás is állítható: a berugózási tartomány tizenkettő, a kirugózás sebessége tizenhat fokozatban. Az optimális értékekről puskát készített a Ford Performance: a vásárló kap egy listát, amelyről lelesheti, hova mi a helyes beállítás, beleértve a Nürburgringet.

Majdnem versenyautó a legújabb családi Ford 39

Az autóra speciális gyártási eljárással előállított, 19 colos könnyűfém keréktárcsákat szereltek. Ezek 10%-kal csökkentik a rugózatlan tömeget, azaz javítják az autó fordulékonyságát, gyorsító- és lassítóképességét. A fékeket a Brembo szállítja.

A Focus ST Edition (avagy nálunk Azura Edition) kizárólag ötajtós karosszériával, hatfokozatú, kézi váltóval lesz rendelhető. A 2,3 literes turbómotor hangolásán nem változtattak, 280 lóerőt és 420 Nm maximális forgatónyomatékot bocsát a vezető rendelkezésére. A végsebesség 250 km/óra, az autó 5,7 mp alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára.

Majdnem versenyautó a legújabb családi Ford 40

A különkiadás alapfelszereltségéhez tartozik a vezetőtámogató csomag, benne adaptív tempomattal, táblafelismeréssel, sáv középvonalában tartó funkcióval és holttérfelügyelettel. Szintén alapáras a 675 W-os, 10 hangszórós, mélynyomós audiorendszer, valamint a fűthető kormányt és szélvédőt tartalmazó téli csomag.

A Focus ST (Azura) Edition kizárólag Azura-kék színben kapható, innen a név. A keréktárcsák, a tetőlemez, a hátsó szárny, a diffúzor, a külső tükrök feketék, akárcsak az ST logó szegélye. Az utastérben kék öltések díszítik az üléseket, a kormányt, a váltószoknyát, a térdtámaszokat és a padlószőnyegeket.

a videó a hirdetés után indul