Sebességmérőt vásárol a terézvárosi önkormányzat és a kerület négy pontjára trafiboxot is telepítenek, hogy a kerületben elejét vegyék a gyorshajtásoknak – írja az MTI az önkormányzat közleményét idézve.

A boxok helyeiről a Budapesti Rendőrfőkapitányság, a kerületi rendőrkapitányság és a fővárosi rendészet iránymutatásai alapján döntött az önkormányzat. Így jövőre trafibox kerül:

  • az Andrássy út – Izabella utcai csomópontba,
  • az Andrássy út – Munkácsy utcai csomópontba,
  • a Podmaniczky utca – Izabella utcai csomópontba,
  • valamint a Podmaniczky utca – Rippl Rónai utcai csomópontba.

Állandó sebességmérők kerülnek a terézvárosi utakra! Első ütemben a kerület négy pontjára helyezünk trafiboxot, így a...

Közzétette: Soproni Tamás – 2023. október 29., vasárnap

A box előnye, hogy 180 fokban elfordítható, így két irányból is alkalmas sebességmérésre, a helyi rendőrökön múlik, hogy mikor, milyen irányból ellenőrzik a közlekedőket.

Soproni Tamás polgármester a döntést azzal indokolta, más települések tapasztalatai azt mutatják, hogy ahol ilyen box és mérő van, ott nincs gyorshajtás és csökken a balesetek száma.

Pontosan ezt várjuk mi is, látványos javulást a közlekedési morálban és a baleseti statisztikákban. Az a 35 millió forint, amit a megvalósításra önkormányzatunk biztosít, nemcsak az itt élők, hanem valamennyi budapesti biztonságát szolgálja, az autósokét is

– fogalmazott Soproni Tamás.

Az önkormányzat közlése szerint „az eszközök jogszerű beszerzése, a forgalomtechnikai engedélyeztetés folyamata, majd a KRESZ-táblák kihelyezése időigényes”. Ezt a munkát már megkezdték és nagyjából hat hónap alatt minden szabályosan lezárul.

A VI. kerület mellett Budapest más pontjait is további traffipaxok, illetve trafiboxok lepik el, ezeknek az elhelyezéséről az alábbi cikkünkben írtunk: