A németországi központú, de Európa négy országában tevékenykedő Welp Group folytatja együttműködését a DS Automobiles vállalattal. Első közös munkájuk a francia államfő részére épített DS 7 Élysée volt, most pedig megérkezett a DS 7 Vauban, a páncélozott crossover polgári változata.

Páncélozott családi szabadidőjármű készült 1

A modell névadója Sébastien Le Prestre de Vauban hadmérnök, XIV. Lajos marsallja, az európai történelem egyik legnagyobb hadászati koponyája volt. Erődítési megoldásait csaknem száz éven át alkalmazták, támadó taktikái a huszadik század derekáig modernnek számítottak. A mai Franciaország, Olaszország és Belgium területén összesen nyolcvannégy erődítmény épült a tervei szerint, ebből tizenkettő az UNESCO Világörökség részét képezi – a Vauban eléggé találó név tehát egy páncélozott francia jármű számára.

A kis darabszámban készülő széria aramidszálakkal megerősített karosszériaelemekkel, valamint biztonsági üvegpanelekkel nyújt VPAM 4-es szintű (azaz nagy kaliberű maroklőfegyverek ellen hatásos) utasvédelmet. A módosított külsőhöz átdolgozott belső kialakítás tartozik.

A DS 7 300 lóerős, összkerékhajtású plug-in hibrid verziójára épülő DS 7 Vauban vásárlói egy sor biztonsági és kényelmi extrát is kérhetnek, az automata tűzoltó készüléktől az olvasólámpákig, a kiegészítő USB-töltő aljzatoktól a hangosbeszélőig, a zászlótartótól a szirénákig.

A széria első példányait 2024 áprilisában adják át a megrendelőknek.