Áthangolt rögzítésű, csillapított rezgésű kipufogórendszer, közvetlenebb kormányérzetet biztosító, merevebb kormányoszlop-bekötés, megerősített karosszériamerevítések a stabilabb kanyarvételért, elegánsabban nyíló, kéz nélküli csomagtérfedél, valamint finomabbra hangolt légrugózás: hagyományosan valahogy így nézne ki egy luxusautó ráncfelvarrása. Ezeket meg is kapta a Lexus LS a 2024-es modellévre, ám mivel a digitalizáció korában élünk, a gyártó nem elsősorban ezeket a klasszikus upgrade-eket emelte ki, hanem az elektronikus fejlesztéseket.

Még tovább csiszolták a Lexus koronaékszerét 1

Ilyen a 12,3 colos digitális műszeregyhég, amelyet 10 colos head-up kijelző egészít ki. Mostantól a belső tükör is minden kivitelen digitális, a vezeték nélküli telefontöltőért sem kell többé X-et tenni a megrendelőlapra.

Valódi és fontos újdonság az ultraszéles sávú (UWB) adatátviteli technológiát alkalmazó kulcs nélküli nyitási és indítási rendszer, amely a jeladó közelsége mellett annak pozícióját is figyeli. Az eredmény: csak a vezető nyithatja ki az autót.

Még tovább csiszolták a Lexus koronaékszerét 15 

A biztonsági technológiák kínálata jelentősen javult. Az LCA technológia önállóan vált sávot, ha biztonságos (és ha a vezető erre az irányjelző megérintésével engedélyt adott). Az FCTA rendszer oldalra néző radarja betekint a kereszteződésbe, és 2-4 másodperccel előre jelzi, ha keresztben jármű érkezik. Van még egy EDSS rendszer, amely leállítja az autót, ha a vezető elájult vagy bármi egyéb okból nem képes irányítani a járművet. Szintén megjelent az autó kínálatában az önvezető parkoló funkció.

Az LS 500h hibrid hajtáslánca, illetve a modell megjelenése nem változott, vagy ha mégis, olyan jelentéktelen mértékben, hogy a gyártó nem tartotta érdemesnek beszámolni róla.

Még tovább csiszolták a Lexus koronaékszerét 16