Az észak-olaszországi Liguria partszakaszán fekvő Cinque Terre nem csak bortermő vidékként nevezetes: az egymás mellett sorakozó öt apró halászfalu: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola és Riomaggiore különlegesen hangulatos utcácskáikkal, színesre festett épületeikkel a turisták egyik kedvenc célpontjává vált.

A világ egyik legszebb régiója ihlette ezt a luxusautót 1

Hogy egy helybeli lakos vagy valamelyik látogató kérte-e fel Rolls-Royce kézműves mestereit, hogy örökítsék meg a Cinque Terre motívumait egy egyedi kivitelű Phantomban, nem tudjuk – az utóbbira tippelnénk, de tulajdonképpen mindegy is, a lényeg amúgy is a végeredmény.

Az pedig magáért beszél: a tenger mélykék színét visszaadó fényezésre szőlőfürtöket festettek, amelyek a dupla dekorsáv színével együtt a belső tér hímzéseiben köszönnek vissza. Ez utóbbiak pontosan 9215 öltésből állnak, amelyek hosszát és irányát úgy választották meg, hogy az ajtó nyitásakor a ráeső fényben minél élethűbbnek hassanak a szőlőszemek.

A világ egyik legszebb régiója ihlette ezt a luxusautót 27

Szintén fürtök díszítik a lehajtható piknikasztalkákat, amelyek szerelvényeit aranyozott nemesacélból készítették el.

A tetőkárpiton megmaradt a csillagfényes égbolt főmotívuma, ám a fénypettyek között helyet kapott az olasz csizma is, amelyen öt LED jelképezi a Cinque Terre öt települését. Az ország sziluettjének elkészítését egy hónapnyi kísérletezés előzte meg: pontosan úgy kellett megválasztani a hímzés vastagságát, hogy már szépen csillogjon a vonal, de még kivehetők legyen a partvonal tagoltsága.

A világ egyik legszebb régiója ihlette ezt a luxusautót 28

Az alkotást az utas előtti műszerfalpanelre festett kollázs teszi teljessé: a digitálisan megszerkesztett összeállítást kézi munkával, rendkívül finoman dolgozó festékszóró pisztollyal (airbrush) vitték fel a felületre, majd több rétegben lelakkozták. A kesztyűtartóban ezüst lapkát helyeztek el, amelyen gravírozás jelöli a falvakat.

A Rolls-Royce Phantom ‘Inspired by Cinque Terre’ a gyár ígérete szerint egyedi darab marad, és soha, semmilyen körülmények között nem készül belőle másodpéldány.

A világ egyik legszebb régiója ihlette ezt a luxusautót 29