A WRC rali világbajnokság első évadának tizedik, sanremói futamán az Alpine Renault magabiztosan vezette a tabellát: egy nyolcadik hely és az azzal járó három pont is elég lett volna ahhoz, hogy a hátralévő három rali eredményétől függetlenül a francia csapat lehessen a világbajnok. Jean-Luc Thérier és navigátora, Jacques Jaubert azonban mindent bedobtak, és szoros, mindössze hat perces előnnyel megnyerték a ralit, és ezzel a WRC első évadát.

Életre keltette rali-legendáját az Alpine 1

Ennek az utánozhatatlan teljesítménynek a kerek évfordulóján erősen korlátozott példányszámban különleges kivitelű modellt hoz forgalomba az Alpine.

Az Alpine A110 San Remo 73 a legendás ős fényezésével azonos kék színben pompázik, tetőoszlopait feketék, szénszálas tetőlemeze piros. Az ajtókat fekete-fehér grafikai elemek díszítik, számos karosszériaelemen ’San Remo 73’ felirat látható. A 18 colos Grand Prix keréktárcsák fehérek, a Brembo féknyergek sötétszürkék, a lámpaházak és a márkajelzések feketék.

Életre keltette rali-legendáját az Alpine 61

Az utastérben szürke öltésekkel varrott kárpitozás vár, a világbajnoki címre emlékeztető hímzéssel ellátott, nem állítható Sabelt kagylóülésekbe minden további nélkül befűzhetők – és az autóban rögzíthetők – a hatpontos versenyövek. Az ajtópaneleken visszaköszön a külső fekete-fehér mintázat.

Életre keltette rali-legendáját az Alpine 62

A 300 lóerős motorral szerelt Alpine A110 San Remo 73 mindösszesen 200, sorszámozott példányban készül. A 89 ezer eurós (kb. 35 millió Ft) vételárért cserében a hangulaton túl hiánytalan felszereltséget is kapunk, nagyobb teljesítményű fékekkel, aktív sportkipufogóval, telemetriai funkciókkal, valamint egy sor, a hétköznapi használatot megkönnyítő kényelmi tétellel.

a videó a hirdetés után indul