Vezetés közben állandó kapcsolatban vagyunk a környezetünkkel, és ilyen tempónál pörög az agy, minden eseményre azonnal reagál. Az érzelmeket lehetetlen kiiktatni, még a leghalvérűbb autós is káromkodott már egy ízeset a volán mögött, de mi a helyzet a röhögéssel? Vannak olyan helyzetek, amiben akár a káröröm, akár egy őszinte vicces helyzet miatt képtelenség megállni a nevetést? Szerintünk hat ilyen helyzet pont akad: 

Amikor a tolakodó ámokfutót utoléred a pirosnál

Ez az érzés megfizethetetlen elégtétel. Magad előtt látod a frusztrált, izzadva remegő gyorshajtót, aki minden veszélyes manőver ellenére ott tart, ahol te. A nyugodt, előre gondolkodva haladás kétségtelenül magabiztos mosolyt hoz, főleg ha át is nézünk a tolakodó autóstársra egy sejtelmes „ezért kellett sietni?” tekintettel fűszerezve.

Hat autós helyzet, ami őszinte, de néha kárörvendő mosolyt hoz 1

Vidéki kanyargós, üres út, jól belátható kanyarokkal

Ezekben a pillanatokban lehet igazán élvezni a vezetést, legyen bármilyen típusú autónk.

Hat autós helyzet, ami őszinte, de néha kárörvendő mosolyt hoz 2

Nincs senki, nincs egy kamion, bringás falka, csak a legjobb ívek a környéken, napos idő és széles, belátható utak. Ebben a szituációban még a legjózanabb hozzáállással is megcsikkan a kerék. Az ilyen helyeken nincs nagy tempó, de a szintkülönbség, az élvezetes ívek és a biztonságosan belátható táv miatt tényleg az autóra és saját magunkra koncentrálhatunk. 

Sehol egy parkolóhely, és épp az orrod előtt kezd valaki tolatni

Letaglózó érzés, amikor már messziről látjuk, hogy ez a parkoló bizony tele van. Máshol nincs hely, állhatunk meg pár száz méterrel messzebb, már ha szerencsénk van. Erre egyszer csak villan egy tolatólámpa, valaki épp menni készül, így el lehet felejteni a további frusztráló keresgélést, az üvöltő gyerekeket sem kell cipelni a fél városon át, ezt a helyet bizony megnyertük, ez egy jó pillanat.

Végtelen dugó az ellenkező irányba

Amikor összenézel az utasoddal, és egyszerre biccentve nyugtázzátok, szerencsés csillagzat alatt születtetek. Elhangzik a „De jó, hogy nem állunk abban a sorban!” kötelező mondat, és picit gyorsítva törtök előre a célállomás felé. 

Hat autós helyzet, ami őszinte, de néha kárörvendő mosolyt hoz 4

Pont az előtted haladót inti ki a rendőr

Igen, megúsztuk! Ezt érzed, még akkor is, ha nincs nyolcvan kiló kokain, három automata gépfegyver vagy nyolc malac a csomagtartóban. A rendőri igazoltatás mindig para, és ezt az utolsó pillanatban elkerülni rendkívül felemelő érzés. 

Hat autós helyzet, ami őszinte, de néha kárörvendő mosolyt hoz 5

Céltalan éjszakai suhanás egyedül, ez nagyon pazar

Az üzemanyag drága, a fenntartás drága, a belső égésű motorok torkán ott a kés, de mégis. Amikor van egy autód, amit szeretsz vezetni, amihez kötődsz, és elindulhatsz vele csak úgy, mindig a következő kanyarnál döntve csak, merre tovább. Amikor a lehúzott ablaknál ömlik a hűvös levegő, és magával hozza az érces hangon dolgozó motor zaját. Amikor csak a műsor kedvéért megy a gázfröccsel visszaváltás. Megállsz a kútnál, pattog a fém, hűl a turbó, a többiek már ott vannak, intesz – és biztosan mosolyogsz.