A visszahívás 1,1 millió Tesla modellt érint, a pontos hiba pedig az, hogy túl gyorsan húzza fel a motor az ablakot, ezért könnyen odaszorulhat az autóban tartózkodók keze vagy az ujja – írja a BBC. Az amerikai közlekedésibiztonsági hatóság kijelentette, hogy ezekben az autókban használt elektronika nem biztonságos és nem reagál megfelelően arra, ha akadály kerül a felhúzódó ablaküveg útjába.

A Tesla hamar reagált a dologra és szerintük egy egyszerű szofvterfrissítéssel megoldható a dolog.

Ez a visszahívás mindegyik Tesla-modellt érinti, különösképpen a 2017-2022 között gyártott Model 3-as autókat, de van közöttük 2020 és 2021 között gyártott Model Y, Model S és Model X is.

Az elektromos autókat gyártó Tesla szakemberi állítólag augusztusban szúrták ki a hibát, az ablakok tesztelése során, és a szeptember közepe után gyártott autókban már frissítették a szoftvert. A visszahívásban érintett autósokat november 15-től értesítik folyamatosan.

A Tesla egyelőre nem tud olyan esetről, hogy bárki panaszt tett volna az ablakok ezen hibájára hivatkozva, és ezzel kapcsolatos balesetekről sincs tudomásuk.