A közelmúltban beszámoltunk arról, hogy az Avtovaz újraindította a Lada Largus (alias Dacia Logan MCV) gyártását, most pedig úgy tűnik, további terveik is vannak az öreg konstrukcióval.

A spanyol motor.es magazin információi szerint ugyanis a gyártó akkumulátoros elektromos hajtásláncra szeretné átépíteni a konstrukciót.

Jön az elektromos Lada! 1
Jön az elektromos Lada! 2

Jön az elektromos Lada!

Jön az elektromos Lada!

Jön az elektromos Lada! 6
Jön az elektromos Lada! 7
Jön az elektromos Lada! 8
Fotó megosztása:

A választás logikus, hiszen a hatalmas kombiban bőven van kihasználható hely: a rajzokat elnézve a padlóalagútban, valamint a második sori ülések alá építik be az akkucsomagokat. A villanymotor és a vezérlés az orrban kap helyet, az elsőkerék-hajtás értelemszerűen marad.

Míg a benzinmotoros Largus továbbra is Togliattiban készül, az e-Largust a tervek szerint az AvtoVAZ izsnyevszki üzemében fogják összeszerelni, személy- és áruszállító kivitelben.

Jön az elektromos Lada! 9

Műszaki adatokat nem közölt a gyártó, azt azonban tudni lehet, hogy a vásárlók különböző kapacitású akkumulátorcsomagok közül választhatnak majd.

A várakozások szerint az AvtoVAZ már 2023-ban megkezdi a homologizációs folyamatot, és akár 2024-ben gyártásba kerülhet az autó.