A helyben tartózkodó afgán férfi a 2021. augusztus 23-ára virradó éjszaka Kiskunfélegyházán 21 autót rongált meg, azok visszapillantó tükreit, illetve az azokat tartó konzolokat letörve – közölte a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség.

Az elkövető korábban másik két autóban is kárt tett: ismeretlen fémtárggyal rongálta meg a gépkocsik tankolónyílását.

A férfi a megrongált 23 gépjárműben összesen 2 299 355 forintnyi kárt okozott.

Két lopás is van a rovásán: mindkétszer parkoló autókban hagyott értéktárgyakat zsákmányolt. Az egyikből a sértett pénztárcáját vette el, amelyben 30 ezer forint készpénz mellett a bankkártya is benne volt. A másik autóból egy laptopot és egy táblagépet lopott el, összesen 455 ezer forint értékben.

23 autóban tett kárt, az anyagi kár jelentős 1

A vádlottnak mindemellett felelnie kell azért is, hogy családja megölésével fenyegette meg a gépkocsiján korábban olajcserét végző autószerelőjét, mert nem volt hajlandó ismételt javításra átvenni az autóját.

A rendőrök a férfit 2021. augusztus 23-án fogták el és vették őrizetbe. Az intézkedés során az ellopott dolgokat – 15 ezer forint kivételével – maradéktalanul megtalálták és a sértetteknek visszaadták.

23 autóban tett kárt, az anyagi kár jelentős 2

Az ügyészség a férfit többrendbeli garázdaság, rongálás és lopás, valamint zaklatás vétségével vádolja, ezért végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta. Bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.