Az előző állomáshoz hasonlóan Michelisz Norbert vasárnap a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi állomásán is mindkét futamon a negyedik helyen ért célba. A Hyundai magyar pilótája mind a 22 körös első, mind a 18 körös második versenyen is csapattársa, Mikel Azcona mögött végzett.

Igaz, a délutáni összecsapás Michelisz Azcona előtt haladt, de csapata utasítására átadta a vk-éllovas spanyolnak a harmadik helyet.

Az első futamot Nathanaël Berthon, a másodikat pedig Rob Huff nyerte meg – a 2012-es világbajnok idei második győzelmét szerezte a Zengő Motorsport színeiben. Ezzel a brit az első pilóta, aki a magyar csapattal egynél több versenyen tudott győzni egy szezonon belül.

A bajnokság másik két magyarja közül Nagy Dániel az első viadalon a nyolcadik, a másodikban a 12. lett, Tassi Attila pedig az elsőn nem ért célba, miután Mehdi Bennanival koccant, majd defektet kapott, míg a másodikon a kilencedik helyen végzett.

Újabb Zengő-siker a WTCR-ben, Michelisztől elvették a dobogót 1

Michelisz Norbert

A pontversenyt Azcona vezeti 241 ponttal, Michelisz 127-tel a nyolcadik helyen áll, míg Tassi a 13. (68 pont), Nagy Dániel a 16. (37 pont) pozíciót foglalja el. Huff a harmadik helyről várja a folytatást, 54 pont a lemaradása.

Egyelőre nem tudni, mikor és melyik helyszínen folytatódik a sorozat, mivel a járványra hivatkozva az idei szezon ázsiai szakaszát törölték – várhatóan a napokban hozzák nyilvánosságra az új versenynaptárt.

Rossz nyelvű spekulációk azt sem zárják ki, hogy ezen a hétvégén rendezték az utolsó WTCR-fordulót az idén, miután a sorozatos gumiproblémák miatt a Lynk & Co és a Cyan Racing úgy döntött, hogy visszalép a 2022-es világkupa-szezon hátralevő részétől, így a résztvevők száma 12-re csökkent.