A G-osztály, valamint az A-osztály/CLA páros után most a GLE és a GLE Coupé is megkapta az immár szabványosnak tekinthető ünnepi csomagot. Az AMG ötvenötödik születésnapját ünneplő modellsorozat újabb tagja mindhárom motorverzióban elérhető. A 3,0 literes, soros hathengeres motorral szerelt GLE 53 4MATIC+ 435 lóerős. A GLE 63 4MATIC+ verzióban 571, míg a GLE 63 S 4MATIC+ modellben (képeinken) 612 lóerőt ad le a 4,0 literes V8-as turbómotor.

Újabb Mercedes álcázta magát 55 évesnek 1

A fekete vagy fehér színben kérhető autókra 22 colos kovácsolt AMG keréktárcsákat szerelnek mattszürke színben, a megjelenést mattfekete, karbon optikai csomag teszi teljessé. Szintén visszatérő stíluselem az oldalajtók alsó felén végigfutó AMG-matrica, valamint az AMG felirattal díszített, krómozott tanksapka.

Külön rendelhető opció az AMG Night Package, amely fényes fekete aerodinamikai elemeket, sötétített ablakokat, valamint sötét krómozású kipufogóvégeket tartalmaz.

Újabb Mercedes álcázta magát 55 évesnek 11

Az utastérben a piros és a fekete dominál. A küszöbbetéteken pirossal világít az AMG felirat, a padlószőnyegeket piros Edition 55 hímzés dobja fel. Az évfordulós jelzés a kormánykerékről sem hiányzik, az utastéri elemek egy részét mattfekete szénszálas műanyagból készítették.

Ahogy a többi jubileumi modellhez, a GLE Edition 55-höz is tartozik egy beltéri AMG-ponyva.

Újabb Mercedes álcázta magát 55 évesnek 12