Jelenleg a tankolás úgy zajlik Magyarországon, hogy a kútoszlopra a valós ár van kiírva (azaz 700-750 ft literenként), de ha az autód magyar rendszámmal és forgalmival rendelkezik, akkor a kasszánál csak 480-at kell fizetned literenként, a különbözetet azonnal levonják. Ez viszont számos embernek fejtörést okozott. A Mol reagált és a kútoszlopokra kiragasztottak egy segédletet, hogy tudd, adott literért, hány forintot fogsz valójában fizetni a kasszánál, ha nem vagy külföldi rendszámos.

Miért is kell ez? Ha 10.000 mutat a kútoszlop, akkor magyar autósként te nem tízezerért kapsz üzemanyagot, hanem csak nagyjából 6500 forintért, ekkora a különbség a piaci, 700 forint feletti ár és a 480 forintos hatósági ár között. Ám ha a cetlinek megfelelően nem az árat, hanem a litert figyeled tankoláskor, akkor a kasszánál az általad kigondold összegért kapsz üzemanyagot. Ennél a példánál maradva 20,8 liter x 480 forint, az 9984 forint.

Az alábbi fotókat olvasónk küldte az egyik budapesti Mol-kútról, de többen is jeleztétek már, hogy a hazai kúthálózat több állomásán rendszeresítette ezt a segédletet az üzemeltető.

Új megoldással segíti a tankolást itthon a Mol 1

Remekül látszik, hogy ha 20,8 litert tankolunk, akkor a pénztárnál 10 ezer forintot fogunk fizetni, és így tovább.

Új megoldással segíti a tankolást itthon a Mol 2

Új megoldással segíti a tankolást itthon a Mol 3

A kútoszlopokon ezeket az árakat látja a vásárló, de ha magyar rendszámmal és forgalmival fáradunk a kasszához, akkor ez az ár 480 Ft/liter lesz, a sima 95-ös és dízel esetében.