A hollandiai Utrechtben egy korán kelő lakos egy mezítláb, pizsamában bóklászó kisfiút talált az utcán szombaton hajnalban. Beültette az autójába, hogy átmelegítse, és azonnal hívta a rendőröket. A helyszínre érkező járőr felnyalábolta a gyermeket, és bevitte az őrsre. Ott egy plüssmacit, valamint forró csokoládét adtak neki, és hozzáláttak, hogy kiderítsék, kik a szülei.

Ellopta szülei autóját egy óvodás 1
Ellopta szülei autóját egy óvodás 2

Ellopta szülei autóját egy óvodás

Ellopta szülei autóját egy óvodás

Ellopta szülei autóját egy óvodás 5
Ellopta szülei autóját egy óvodás 6
Fotó megosztása:

Ezzel párhuzamosan egy másik bejelentés nyomán különös esetre bukkantak a helyi rendőrök: egy magára hagyott autót találtak ahhoz a helyhez közel, amerre a gyermek sétált. Az autót ugyanúgy friss sérülésnyomok csúfítottak, mint két, mellette álló, parkoló kocsit.

Amikor aztán kiderítették a szülők személyazonosságát, újabb meglepetés várta a rendőröket: a gazdátlan jármű történetesen a kisfiú anyukájának az autója volt. Amikor odaadták a telefont a gyereknek, hogy beszéljen az anyukájával, váratlan dolog történt: az ovis kezével ütközést szimulált, majd úgy tett, mint aki autót kormányoz.

Ellopta szülei autóját egy óvodás 7

Forrás: Instagram, politie_utrechtnoord

A rendőrségre érkező anyukával együtt elsétáltak az összetört autókhoz. Közben az apuka is megérkezett a helyszínre. A rendőrök ekkor megkérdezték a kisfiút, tudja-e, hogyan kell vezetni egy autót. A srác kinyitotta az ajtót, beült a volán mögé, behelyezte a gyújtásba az indítókulcsot, majd lábaival elkezdte nyomkodni a pedálokat.

Ekkor összeálltak az események. A kisfiú felébredt, amikor apukája munkába indult, és mivel anya még aludt, elemelte az autó kulcsait, és elment kocsikázni. Négyévesen, pizsamában, mezítláb. Amikor aztán balesetet okozott, kiszállt és elfutott.

A rendőrök Instagram-bejegyzésben osztották meg az okozott kár megtérítésének kötelezettségétől eltekintve vidám véget ért kalandot; a kisfiút csak úgy emlegették, “az új Max Verstappen.”