Az autógyártók igyekeznek egyre okosabbá tenni járműveiket, ehhez pedig egyre nagyobb teljesítményű számítógépekre van szükségük. A Hyundai a kvantum-számítástechnikai szakértőivel, az IonQ vállalattal karöltve fejleszt olyan rendszert, amely rendkívül pontosan képes azonosítani képeket, illetve térbeli tárgyakat felismerni.

Az első értelemszerűen fontos, ha a jelzőtáblák felismerésére szeretnénk megtanítani az autókat, az utóbbi pedig egyrészt a gyalogosok, kerékpárosok kameraalapú felismerésében, másrészt a nem ideális pozícióban elhelyezett jelzőpontok (táblák, irányjelzők, lámpák) azonosításában segítheti az autókat.

A Hyundai és az IonQ most ott tart, hogy az utóbbi kvantumprocesszorai 43 különböző jelzőtáblát képesek felismerni. A kvantumszámítógépek a szokásosnál jóval gyorsabban képesek jóval nagyobb mennyiségű adatot feldolgozni, mint a klasszikus komputerek. Az együttműködés következő fázisában megkezdik a rendszer félig éles tesztjeit, ahol szimulált élethelyzetekben vizsgázhat a technológia.