Globális együttműködési megállapodást kötött a Hertz és a Polestar, amelynek keretében 2022 tavaszától kezdődően a világ számos piacán az utóbbi elektromos típusaival bővül a járműkölcsönző autóparkja.

A Hertz tavaly októberben jelentette be, hogy Észak-Amerika legnagyobb (és a világ egyik legnagyobb) villanyautó-flottáját kívánja kiépíteni, és ezt nem csak üzleti és szabadidős ügyfelei részére teszi elérhetővé, hanem fuvarmegosztó partnereinek is.

Több tízezer villanyautót rendelt egy autókölcsönző 1
Több tízezer villanyautót rendelt egy autókölcsönző 2

Több tízezer villanyautót rendelt egy autókölcsönző

Több tízezer villanyautót rendelt egy autókölcsönző

Több tízezer villanyautót rendelt egy autókölcsönző 5
Több tízezer villanyautót rendelt egy autókölcsönző 6
Fotó megosztása:

A Polestar 2021 csaknem háromszorosára növelte globális eladásait, idén további duplázásra számít, 2025 végére pedig évente 290 ezer villanyautó értékesítését tervezi. A jelek szerint ennek a tekintélyes mennyiségnek egy részét nem a kiskereskedelemben, hanem stratégiai együttműködések keretében szeretné értékesíteni.

A partnerek reményei szerint az autókölcsönzés sokak számára biztosíthat első találkozási pontot az elektromos mobilitással.

A Hertz először az akár 408 lóerős, 660 Nm-es Polestar 2 szedánokkal bővíti a flottáját, később az autógyártó kínálatának bővítésével további típusok is szóba jöhetnek majd.