Április 1-jétől megszűnik a zöld rendszámos autók ingyenes parkolása Szentendrén – adták hírül a város hivatalos honlapján.

Döntését a városvezetés azzal indokolta, hogy „jelentősen növekedett a zöld forgalmi rendszámú gépkocsik száma, ezért a díjmentes várakozási lehetőség fenntartása egyre gyakrabban eredményezett forgalomtechnikai nehézségeket”. Hozzáteszik emellett azt is, hogy 

a zöld rendszámú autók egy része hibrid jármű, ezért nem garantált, hogy semmiféle szennyezőanyagot nem bocsát ki működése során.

A helyiek ugyanakkor továbbra is ingyen parkolhatnak zöld rendszámú autóikkal az I. és a II. zónában, ha regisztrálnak az ügyfélszolgálatnál vagy a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság parkolási ügyfélszolgálatánál.

A Villanyautosok.hu cikkében megjegyzi, Szentendre idén a harmadik város, ahol megszűnt a zöld rendszámos ingyenparkolás: január 1-jétől Ajkán, március 1-jétől pedig Siófokon lépett életbe a szigorítás. Változott a helyzet Pécsen is, de ahogy Szentendre esetében, a regisztrált városiak regisztráció ellenében továbbra is ingyen parkolhatnak.