A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra – olvasható a Google közleményében. A következő hónapokban Magyarország számos városát érintik majd, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen.

A jellegzetes kameráikról könnyen felismerhető autók március 11-én kezdik meg munkájukat, és függetlenül a települések méretétől rengeteg helyet érintenek. Sopron, Székesfehérvár, Szekszárd, Pécs, Veszprém, Ajka, Békéscsaba, Szeged, Karcag, Debrecen és Tiszaújváros és környékének lakói mindenféleképpen számíthatnak a felvételeket készítő kocsikra.

Az Utcakép segítségével a felhasználók bárhonnan felkereshetik a magyar városok többségét, megtekinthetnek számos várat és kastélyt, valamint a digitális térben akár nemzeti parkokat is bejárhatnak. Hazánkban a szolgáltatás 2013 óta elérhető, azóta rendszeresen frissül a képanyag, így biztosítva, hogy hűen tükrözze a valóságot. Az autók tavaly tavasszal is jártak nálunk.

A képek közzétételét megelőzően egy algoritmus elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók, a magánéletükhöz való joguk nem sérül. A Street View lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók) elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található “Hiba bejelentése” gombra kattintva lehet igényelni.