Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Vállalkozók Országos Szövetségével (VOSZ), valamint a Mobil Petrollal egyeztetett hétfő délelőtt. György László kijelentette, hogy a hatósági ár marad, a kormány ugyanakkor nyitott arra, hogy meghallgassa a kisvállalkozások szempontjait.

Az államtitkár úgy fogalmazott, “előremutató tárgyalásokat folytattak”, illetve megállapodtak abban, hogy a kialakult helyzetet konstruktívan kezelik, közös célként az infláció féken tartását szem előtt tartva.

A benzinárstopot a napokban újabb három hónapra hosszabbították meg, így május 15-ig érvényben marad. Az egyeztetésen a Mobil Petrol képviselője jelezte, hogy a kúthálózat nem kíván részt venni “az autós demonstrációban és petíció aláírásában, hiszen nem a helyzet elmérgesítése, hanem a konstruktív megoldása a célja.”

Az ITM szerint egyelőre nem volt szükség arra, hogy üzemszünet miatt átmenetileg nyilvántartott szolgáltatót jelöljenek ki benzinkút működtetésére. A minisztériumban a hét második felére várják a kis benzinkutak képviselőinek konstruktív javaslatait.