Az első, 2019. július 7-i igazoltatásánál kiderült, az érdi Fehérvári úton leintett autó sofőrjének nincs vezetői engedélye. A járőrök mindemellett az alkohol szagát is érezték, ezért megszondáztatták. Miután az pozitív eredményt hozott, mintavételre előállították, valamint eljárás indult ellene – írja szombati, Police.hu-n megjelent közleményében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Négy nappal később ugyanazok a járőrök szintén Érden, a Velencei úton velük szemben haladó autó volánja mögött meglátták az újfent jogosítvány nélkül vezető férfit. Utána fordultak, azonban a sofőr a megkülönböztető fény- és hangjelzés ellenére menekülni kezdett.

Kövér gázzal az út közepén, beközölve a záróvonalat, a többi autóst leszorítva száguldozott. Nem érdekelte a piros lámpa, a záróvonal, a gyalogos-átkelőhely, lassítás nélkül tolta kilométereken keresztül.

A Béke téren lesodródott az útról, nekiment az útpadkának és a bokrok között megrekedt. Mire a rendőrautó lefékezett, a férfi kipattant a járműből, hasra feküdt tarkóra tett kézzel. Míg az egyik járőr megbilincselte, társa az utasoknak segített, K. Sándoron kívül ugyanis egy 9 éves kislány, valamint egy 45 éves férfi is ült a kocsiban. A kislány ijedten és sírva fájlalta a fejét, hozzá mentőt hívtak; a férfi nem sérült meg.

A 33 éves román férfi az Érdi Rendőrkapitányságon beismerő vallomást tett. Elmondása szerint az első intézkedéskor egy névnapi összejövetelről sietett egy barátjához, és nem zavarta, hogy néhány sör legurítása után indult el. Másodjára is sörözött, és éppen keresztlánya édesanyjához tartott utasaival, amikor a szembejövő rendőrautóban ráismert a korábban vele szemben intézkedő rendőrökre.

Rögtön rájött, hogy lebukott és biztosan meg akarják állítani. Azt mondta, utasai miatt menekült, mivel gondolta, hogy komolyabb következménye lehet annak, hogy nem egyedül ül a kocsiban, ráadásul egyikük egy gyerek – igaza is lett.

A levett vér- és vizeletmintákat megvizsgálva az igazságügyi vegyészszakértő az első alkalomnál 1,54 g/l, illetve 2,22 g/l, a második cselekménynél 1,19 g/l, valamint 1,78 g/l etilalkohol-koncentrációt állapított meg. Az eljárás alatt kirendelt igazságügyi orvos-, elmeorvos- és pszichológus szakértők véleménye szerint K. Sándor véglegesen alkalmatlan a közúti járművezetésre.

Az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés, kiskorú veszélyeztetése, valamint kétrendbeli ittas járművezetés megalapozott gyanújával folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.