Hiába tiltotta el a bíróság kétszer is a vezetéstől – többek közöttt ittas járművezetés miatt –, a 39 éves Sz. Aladár a törvényt semmibe véve ült autóba január 25-én Kőbányán – osztotta meg a történetet Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Elkövetett egy sor súlyos szabályszegést, áthajtott a piroson, megszegte a kötelező haladási irányt, majd szembe ment a forgalommal, és az őt megállítani akaró rendőrök elől is meg akart lépni. Amikor az egyenruhások feltartóztatták, kiszállt az autóból és futva próbált meg elmenekülni, azonban nem jutott messzire.

A BRFK X. kerületi Rendőrkapitányság járőrpárosa a férfi után rohant, miközben segítséget kért kollégáitól. A rendőrök utolérték és elfogták a férfit, majd amikor ellenőrizték az általa vezetett autót, kiderült, hogy a járművet közokirat-hamisítás miatt körözik, és arra egy másik autó rendszámát szerelték fel.

A rendőröknek Sz. Aladár azt állította, hogy az autót egy ismerősétől vásárolta, azonban miután annak eredetét nem tudta igazolni, lefoglalták. Előállítása után a 39 éves férfit eltiltás hatálya alatti járművezetés, egyedi azonosító jellel való visszaélés gyanújával hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették.