A vártnál jóval többet fizetett egy nő az egyesült államokbeli San Franciscóban taxifuvarjáért: a 11 percen át tartó, 1,77 kilométeres út után 9875 dollárt számláztak ki, holott csak 9,87 dollárt kellett volna – írja helyi forrásokra hivatkozva a Carscoops. Jelenlegi árfolyamon számolva így 3095 helyett majdnem 3,1 millió forintot gomboltak le Margarita Bekkerről.

Nem derült ki, hogy a taxiba beépített kártyaleolvasó hektikus működése során véletlenül vagy szándékosan vonták-e le a kártyáról az indokolt összeg ezerszeresét. Bekker mindenesetre azonnal megtette az első lépést, csalás gyanújával nyújtott be keresetet a Bank of Americánál.

A bank ügyintézői azonban később arról tájékoztatták a nőt, hogy a taxisofőr vallomása szerint a tranzakciót jogszerűen bonyolították le, az ezt igazoló bizonylaton szerepel az aláírás, habár az nem egyezik meg a Bekker vezetői engedélyén található szignóval.

Bekker megkereste a taxist vállalkozóként alkalmazó taxitársaságot is, a két fél pedig egyetértett abban, hogy tévedés történt – sőt, a Yellow Cab számításai szerint a fuvar valójában 7,80 dollárba került volna. Az ügyet viszont tovább bonyolította, hogy az ominózus út után egy héttel a sofőr benyújtotta felmondását, és onnantól nem volt hajlandó együttműködni.

A Bank of Americánál végül egy több mint három hónapon át húzódó hercehurca eredményeként látták be, hogy nem a megkárosított utas hibázott, így visszakapta a pénzét. A nő szerint a média befolyása nélkül nem sikerült volna célt érnie, az eset óta pedig mindenhol kér papíralapú nyugtát.