Mint arról korábban a Vezess beszámolt, néhány héttel ezelőtt a Corvette kentucky-i üzemét sem kímélte azon tornádók egyike, mely óriási pusztításokat végzett az Egyesült Államokban. Egy hétre le is kellett állítani a gyártást a Bowling Greenben, hogy kijavítsák az épületben keletkezett károkat, a gyár udvarán álló autók azonban már menthetetlennek tűnnek.

Összesen 122 darab Corvette vált a vihar áldozatává, és mostanra kiderült, hogy a márka nem fog fáradozni javítgatásukkal, így a zúzógépek martalékává válnak majd rövidesen. Erről két, a közösségi médiában megosztott kép árulkodik, melyek tanúsága szerint a károsodott C8-asok már a zúzásra bocsátásról szóló cetlijükkel sorakoznak.

A jelek szerint az alkalmazottak az érintett modelleket már le is csupaszították, megmentve azokat az alkatrészeket, amik később még használhatóak. Az viszont azóta sem derült ki, hogy a néhány napnyi kiesés milyen hatással lesz a szállításokra, de elképzelhető, hogy egyes esetekben megnő a várakozási idő.

Több tucat viharkáros sportautót zúznak be 2

Fotó: Brian Mello/YouTube

Ahogyan azt a kialakult helyzet kapcsán megjegyzi a CarBuzz, a képeken már egyetlen Z06-os Corvette sem látható, ami pedig azt sejteti, hogy a gyártásuk már folyamatban van – ez ígérkezik a márka egyik legizgalmasabb 2022-es újdonságának. A C8-asok még 2019-ben ennél nyögvenyelősebben gördültek le a futószalagról, a szeptemberben kezdődő, majd öt héten át tartó sztrájkok miatt, de az elmúlt két évben keletkezett chiphiány is okozott fennakadásokat.