Tavaly szeptemberben mutatta be legújabb sportautóját a Maserati: a középmotoros olasz kupét azonban alig több mint egy év után vissza kellett hívni. Pedig különlegessége éppen az, hogy a 3,0 literes, ikerturbós hajtásához nem volt már köze a Ferrarinak, így a két gyártó partnersége két évtized után zárult le.

Az amerikai közlekedési hatóság (NHTSA) tájékoztása szerint az üzemanyagellátó rendszerrel támadt probléma, pontosabban a vezeték érzékelőházával, melyből elszivároghat az üzemanyag. Emiatt csökkenhet az autó teljesítménye, a motor leállását is okozhatja, de drasztikusabb helyzetben akár tűz is keletkezhet.

Alig egy év után visszahívták az új Maseratit 2

Maserati MC20

Ráadásul nemcsak a 630 lóerős MC20-as, hanem a 2021-es Quattroporte és Ghibli, valamint a 2021/2022-es Levante is szerepel a visszahívásban. Pontos okot nem neveztek meg ezekben az esetekben, de sejthető, hogy ugyanarról a rendellenességről van szó.

Mivel Maseratiról van szó, sok példány nem szaladgál belőlük az utakon, a visszahívásban érintett típusokból eddig 409 példány hagyta el a gyártósort. A Maserati a hónap végéig értesíti az érintetteket, a hibát pedig ingyen orvosolják, de természetesen a vásárlók is jelentkezhetnek az illetékeseknél.