Többszörösen kellemetlen eseménysort tudhat maga mögött egy tokodaltárói férfi, aki immáron a hatóság előtt is kénytelen felelni a november 14-én éjszaka történteknek egy részéért – írja a rendőrség.

A 39 éves helybéli lakos a kocsmában került szóváltásba több vendéggel, ez úgymond könnyen megesik férfiak és italok, italos férfiak, érvek és ellenérvek kusza rendszerében. A szóbeli meggyőzés eszközeit kimerítő vendégek már épp kezdtek volna tettlegességre átnyergelni a vita hevében, az összharag célpontjává vált férfi azonban felmérte az erőviszonyokat, és kivonta magát a küzdelemből, még mielőtt az kezdetét vette volna.

Szégyen a futás… meg fárasztó is. A kocsmából megelőzési célzattal eliszkoló férfinak kapóra jött az italozó közelében meglátott kisteherautó, aminek ajtaját nyitva találta. Beszállt, a bennehagyott kulccsal elindította, és elhajtott vele.

Lopott autóval menekült a kocsmai verekedés elől, nem jutott messzire 1

Nem jutott messzire, néhány utcával arrébb ugyanis defektet kapott, így kénytelen volt hazagyalogolni, a teherautót az út szélén hagyta. A jelenetnek több, a kocsmában tartózkodó vendég is szemtanúja volt, akik szóltak a jármű tulajdonosának, ő pedig bejelentést tett a rendőrségen. A dorogi rendőrök rövid időn belül azonosították a menekülőt, jármű önkényes elvétele bűntett gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi beismerő vallomást tett.