A legmodernebb mechanikus fékkomponenseket (féknyergeket, féktárcsákat és súrlódó anyagokat) digitális technológiával és mesterséges intelligenciával kombinálja a Brembo Sensify, egy olyan rugalmas, forradalmian újnak mondott platform, amely prediktív algoritmusok és adatelemző szoftverek segítségével, digitálisan vezérli a fékrendszert.

A Brembo Sensify a Brembo leírása szerint valóságos ökoszisztéma, amely jobb vezetési élményt és frissíthető, ezáltal mindig optimális teljesítményt kínál, méghozzá a gyártó szerint ösztönösen kezelhető, egyszerű formában. Nem igényel tehát megszokást, nem kell megváltoztatnunk vezetési szokásainkat, ugyanakkor a Brembo Sensify digitális agya minden keréknél egyedi fékvezérlést képes alkalmazni.

Ez nem csak a szituációhoz jobban igazodó, pontosabb vezethetőséget eredményez, hanem a szükségtelen kopástól is megkíméli a fékrendszer mechanikus elemeit, így nő az élettartam, illetve csökken a fékpor-termelődés, és ezzel együtt a környezeti hatás.

Jönnek a gondolkodó fékrendszerek 2

A Sensify harmadik előnye, hogy rugalmas paraméterezhetőségének köszönhetően új lehetőségeket teremt az autók tervezésében, könnyedén integrálható bármilyen elektromos vagy belső égésű motorral szerelt járműbe, és a legváltozatosabb igénybevételi szintekhez alkalmazkodik, a szupersportautóktól kezdve a haszonjárművekig.

A Brembo tervei szerint már 2024-ben piacra kerülhet a Sensify fékrendszer.

Jönnek a gondolkodó fékrendszerek 3

Alább videókon is megnézheted, hogyan működik a Brembo Sensify rendszer.

a videó a hirdetés után indul