Október 26-án érkezik az ötödik generációs Range Rover. Kilenc év telt el azóta, hogy a Land Rover bemutatta a radikálisan újszerű, alumínium önhordó karosszériás negyedik szériát, amely négy mázsával nyomott kevesebbet acélból készült elődjénél. Azóta a cég teljes modellpalettája és technológiai arzenálja lecserélődött.

Egyelőre csak találgathatunk, milyen újdonságokkal érkezik majd az új generációs Range Rover: a kisebb testvéreken idő közben bevezetett fejlesztések (plug-in hibrid hajtásláncok, fejlett digitális tartalmak és online kapcsolódás, új generációs futóművezérlés, előremutató vezetőtámogató funkciók) mellett nyilván valódi újdonságokra is szükség lesz, az emissziócsökkentéstől kezdve a komfortszint javításán át az innovatív biztonsági rendszerekig.

Egyelőre csak annyit tudunk, ami a cég által kiadott egyetlen, elmosott képről leolvasható. A Range Rover hű marad elődei stílusához, megőrzi azok alapvető arányait – a rövid túlnyúlásokat, a hosszú motorházat, a terepszöget javító, speciálisan csúcsos farkialakítást. Szintén marad a kerékdobokra rázáródó (clamshell) motorházfedél, a kilincsek viszont a karosszériába simuló kivitelűek lesznek, mint a Velar esetében, a tetőlemez pedig lejt hátrafelé, sportosabbra véve a fazont.