A napokban nemcsak a Toyota Land Cruiser ikertestvérét, az LX-et mutatott be a Lexus, hanem egy másik, még inkább figyelemkeltő járművet is.

Hidrogénhajtású szabadidőjárműként mutatkozott be a japán gyártó Off-Highway koncepciója. De nem minden az, aminek látszik: habár hidrogén gondoskodik az üzemanyagellátásáról, a tipikus hidrogéncellák mellett elektromos motort sem találunk az első blikkre golfkocsi és sivatagi cirkáló keresztezését képviselő autó motorházteteje alatt.

Helyette egy belső égésű motor üzemel benne, amit sűrített hidrogén hajt, így csak vizet bocsát ki, káros anyagokat nem. Pár hónapja a Toyota már kísérletezett a technológiával, egy egyedi Corollába helyeztek be egy GR Yaris 1,6 literes turbómotorját, hidrogénüzeműre alakítva.

Mi a manót mutatott be a Lexus? 2

Rendkívül feltűnő külső kialakítása LED-es fényszórókkal, szabadon hagyott felfüggesztéselemekkel és hatalmas szélvédővel ragadja meg a tekintetet. Bronzárnyalatot kapott a bemutatott koncepcióautó, fekete, valamint ezüst kerekekkel, terepgumikkal. A tetejére és hátulra is erős LED-eket szereltek.

Arról nem ejtettek szót, hogy később élesben, a forgalomban is debütál-e a rendhagyó kinézetű szabadidőautó, vagy csak egy egyszeri fellángolás volt.