Az L3Pilot projekt Európa első olyan átfogó tesztprogramja, amely európai közutakon vizsgálja az autonóm  járműtechnológiák működését. A projektben a Honda is részt vesz, méghozzá négy autóval, amelyek eddig összesen nem egészen 26 ezer kilométert tettek meg német utakon.

A tizenkét ország harmincnégy szakértő partnerének bevonásával, hét ország közútjain zajló projektben a 3. és 4. szintű autonóm mobilitási technológiák életképességét vizsgálják. Ezek a szintek már nem igénylik a vezető folyamatos készenlétét (a kéznek nem kell a kormányon nyugodnia), ugyanakkor az autó nem alkalmas arra, hogy bárhol és bármikor önállóan közlekedjen.

A kísérletben részt vevő Hondákat nem csak különleges fóliázásuk miatt könnyű felismerni, hanem azért is, mert egy Európában nem forgalmazott típus: a Legend adja az alapjukat. A Honda járművei a dugókövető rendszert, illetve az autópályán önálló közlekedésre alkalmas robotsofőrt tesztelik; eddig 25 900 közúti tesztkilométert mentek. A járművek technológiája teljes egészében a Honda saját fejlesztése, a működésük során összegyűjtött, nagy mennyiségű adatot azonban az L3Pilot projekt fogja feldolgozni és kielemezni.

A Honda ambiciózus célja, hogy 2050-től egyetlen Honda gépkocsi vagy motorkerékpár utasa se szenvedjen, illetve ne okozzon halálos balesetet.