A Mercedes G-osztály „Manufaktur” kivitele adta az ihletet ahhoz az azonos nevű, vadonatúj almárkához, amelynek feladata, hogy egyedi igények teljesítésével tegye még vonzóbbá a Mercedes zászlóshajóit egy exkluzív, ultra igényes vevőkör számára.

A gyár a CLS-t, a négyajtós AMG GT-t, a hosszú tengelytávú S-osztályt és a Mercedes-Maybach S-osztályt említi példaként, de feltételezzük, hogy később más felső kategóriás modellek is bevonhatók lesznek a Manufaktur programba, amely egyedi fényezést, bőröket és dekoranyagokat bocsát a vevő rendelkezésére.

Új luxusmárkát alapított a Mercedes 2

A kézzel hímzett felületektől kezdve a krómfeliratokig széles a választék, fényezésből kérhető matt és fényes, de akár alapszínek is, ahogy tetszik. Az árnyalatok egy részét a márka gazdag motorsport-hagyatékából választották ki, így például megrendelhető az a szürke tónus, amely hatvan évvel ezelőtt a „Sirályszárnyas” 300 SL-eken debütált.

Új luxusmárkát alapított a Mercedes 3

Bőrből kérhető fekete-fehér, sárga-fekete, barna-fekete, kék-fekete variáció – úgy tűnik, a feketétől nem tud, vagy nem akar elszakadni a gyártó. A bőrt steppelve is kérhetjük, illetve rendelhetők kiegészítő párnák és fejtámaszok. Ez sem eléggé igényes a számodra? Mit szólnál az aranyfonállal hímzett logókhoz? A tetőkárpit mindenesetre szintén steppelt Nappa bőrből készül, ha úgy szeretnéd. A talajmegvilágítás sem átlagos: animált fények ragyogják be a talajt.

Új luxusmárkát alapított a Mercedes 4