Naponta három gyalogosgázolás történik Magyarországon a kijelölt átkelőhelyeken, és ez a statisztika évről évre romlik, olvasható a Visible Crossing honlapján. Ezen a szomorú helyzeten segít a magyar cég által teljes egészében Székesfehérváron fejlesztett és gyártott intelligens gyalogátkelő. 

A SafeXOne névre keresztelt rendszer célja, hogy időben figyelmeztesse az autóst – leginkább sötétben vagy ködös, esős időben – a gyalogos valós átkelési szándékára. 

Amint egy járókelő az érzékelési területre lép, a négy kihelyezett oszlopon lévő fény villogni kezd, az oszlop alján kibocsátott piros és zöld lézerfény pedig a cipő magasságában megvilágítja az átkelő lábát, így követhető annak mozgása, sebessége is.  Az oszlopok képesek akár csak a beépített napelemek segítségével napenergiával működni, amely egyszerű telepítést tesz lehetővé, illetve bárhol telepíthető. 

Eddig egy tucatnál is több rendszert telepítettek elsősorban Pest megyében, de van már SafeXOne Erdélyben, Szováta mellett is. A rendszer ára 1,5-2 millió forint között van felszereltségtől függően, amire a gyártó 2 év teljes körű garanciát és további 10 év alkatrészellátást biztosít.