A Lockheed 1966-ban mutatta be az SR-71 Blackbird felderítő repülőgépet, a világ első olyan légi járművét, amelyet radarral nehezen vagy egyáltalán nem lehetett észlelni. A koncepció azóta, azaz több mint fél évszázada ejti bámulatba a világot, mindenekelőtt a járműipart, ahol a különböző gyártók előszeretettel alkotnak ’Stealth’, azaz Lopakodó modelleket. Ezek persze valójában nem lopakodnak sehova, de fekete színviláguk miatt visszaadják a katonai repülőgépek hangulatát.

A Ford Mustang is átáll a sötét oldalra 1

Forrás: Lockheed Martin

A Ford Mustang becsületére legyen mondva, hogy egészen mostanáig ellenállt a sötét oldal vonzásának. Végzetét azonban nem kerülhette el: a 2022-es modellévben rendelhető Stealth Edition 19 colos ébenfekete keréktárcsákkal, fekete musztáng-emblémával, sportos hátsó légterelővel, fekete tükörházakkal, valamint víztiszta búra alá rejtett LED-es hátsó lámpatestekkel vonja hatása alá az érdeklődőket.

A Ford Mustang is átáll a sötét oldalra 2

Az utastérben megvilágított küszöbbetétek, valamint vegyes (matt / fényes) kivitelű fekete műszerfali embléma emlékeztet arra, hogy nem átlagos Mustangban ülünk. Ehhez képest a színválaszték meglehetősen átlagos: Atlas-kék, szénszürke, sötétanyag-szürke (ez egy ilyen csillagászati utalás) és árnyfekete tónusokat választhatunk a feketézéshez.

A Ford Mustang is átáll a sötét oldalra 3

A Ford Mustang Stealth Edition egyelőre az Egyesült Államokban lesz elérhető; európai forgalmazása még nem tisztázott.