Egy Szombathely irányába tartó Chrysler Pósfa közelében füstölni kezdett az M86-os autóúton. Az autót vezető fiatalember elakadásjelzővel kihúzódott a szalagkorlát mellé, ennek köszönhető, hogy nem olvadt meg az aszfalt, miután másodpercekkel később lángok csaptak elő a motortérből.

A sofőr elmondása alapján először égett műanyag szagát észlelték, majd másodpercekkel később már füstöt is láttak. Azonnal félreállt az út szélére. Az autóban volt porral oltó, azonban azzal már nem tudták megfékezni a lángokat, csak egy kicsit késleltetni a terjedést. A sárvári tűzoltók kiérkezésére a motortér teljes terjedelmében lángolt – írta a 112press.

A használt, benzines Chryslert Budapesten vásárolták néhány órával korábban, autókereskedőtől. A fiatalember hosszabb ideig keresgélte a számára megfelelő autót, azonban még 200 kilométert sem tehetett meg vele, mielőtt kiégett a motortér.

Jelen esetben a károsult sofőr visszakérheti a pénzt az autókereskedéstől, mivel rendeltetésszerű használat során, rendkívül rövid időn belül jelentkezett a kocsit használhatatlanná tevő hiba. Az eladó akkor mentesülhet a fizetéstől, ha az autó rejtett hibájával a vásárláskor a vevő pontosan tisztában volt. Ilyenkor azonban a szerződésben is rögzíteni kell ezeket a hibákat, a későbbi viták elkerülése érdekében. Azokra a meghibásodásokra, amelyek nem voltak ismertek a vásárláskor, nem érvényes az eladó mentesülése.