Augusztus 30-án és 31-én (hétfőn és kedden) újra célzottan ellenőrizte a buszsávok használatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, hogy kiszűrje a szabálytalankodókat – tudatták közös közleményükben.

A kétnapos ellenőrzés során a rendőrök az autóbuszsáv használatával összefüggő jogsértések miatt 63 esetben intézkedtek.

A buszsávban való jogosulatlan közlekedés miatt 62, az ugyanitt történő szabálytalan megállás miatt egy esetben szabtak ki helyszíni bírságot, valamint hat emberrel szemben szabálysértési feljelentéssel éltek.

Szabálytalan rakodás, záróvonal átlépése, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, illetve a megállás szabályainak megszegése miatt tíz esetben szabtak ki helyszíni bírságot, tilos jelzésen történő áthaladás, a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt pedig kétszer közigazgatási bírságot. Két, vezetéstől eltiltott autóssal szemben büntetőeljárás indult.

A közlemény hozzáteszi: a biztonságos, zavartalan közösségi közlekedés fenntartása érdekében bármikor számítani lehet buszsávellenőrzésekre a fővárosban.