Hű, ez nagyon buzis – így kommentálta egy olvasó a Ford Ranger Raptor speciális Performance Blue fényezését az autógyártó egyik közösségi csatornáján. A vállalat azonnal reagált, méghozzá egy animáció formájában, amelyben az inkriminált kék színű sport-pickup aranyfüstbe és szivárványszínekbe öltözik.

Frappánsan reagált a Ford a gyűlöletbeszédre 1
Frappánsan reagált a Ford a gyűlöletbeszédre 2

Frappánsan reagált a Ford a gyűlöletbeszédre

Frappánsan reagált a Ford a gyűlöletbeszédre 7
Frappánsan reagált a Ford a gyűlöletbeszédre 8
Frappánsan reagált a Ford a gyűlöletbeszédre 9
Frappánsan reagált a Ford a gyűlöletbeszédre 10
Fotó megosztása:

Ez már önmagában is frappáns válasz volt a diszkriminatív megjegyzésre, ám a Ford ennél is tovább ment: az idei kölni Christopher Street Day felvonulásra (ez a számos német és svájci városban megrendezett fesztivál az európai Pride felvonulások megfelelője) valóban megépítették a szivárványos Ranger Raptort.

Összesen 30 négyzetméternyi fóliát használtak fel a burkoláshoz, az autón 60 munkaórát dolgoztak. A különleges Raptor egyébként nem az első támogató autó a Fordtól: 25 évvel ezelőtt, az első CSD felvonulás alkalmából egy Ford Ka városi kisautót építettek át pickuppá, és borították hasonlóan szivárványos színekbe.

Frappánsan reagált a Ford a gyűlöletbeszédre 12

A Ford, ahol egyébként 1996 óta külön érdekvédelmi hálózat támogatja a meleg, leszbikus és biszexuális munkavállalókat, nem érte be azzal, hogy megépítette a különleges kidolgozású autót. A nagy teljesítményű sport-teherautó speciális példánya a Ford ’Very Gay’ Raptor nevet kapta, utalva arra a kommentre, amely életre hívta azt.

Frappánsan reagált a Ford a gyűlöletbeszédre 13