Még tavaly januárban érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint az egyik kecskeméti telephelyről az éjszaka folyamán elloptak három személyautót, ezzel 2,5 millió forintos kárt okozva. A rendőrök körözést adtak ki és eljárást indítottak ismeretlen tettesek ellen – olvasható a Police.hu-n.

Kiderült, hogy a telephelyen parkoló nyitott kocsikban benne maradt az indítókulcs, így könnyedén beindíthatták őket a tolvajok.

A kapun se volt nehezebb a kijutás: ráálltak a mozgásérzékelőre, és az automatikusan kinyílt.

A járműkörözés hamar eredményre vezetett, két nappal később a kiskunhalasi járőrök megállították az egyik személygépkocsit, majd miután bebizonyosodott, hogy bűncselekményből származik, a sofőrt és utasát előállították, a kocsit pedig lefoglalták.

A két férfi kihallgatáson elmondta, hogy a járművekhez vásárlás útján jutottak, majd a nyomozók a további adatgyűjtés alapján eljutottak a feltételezett elkövetőkhöz. A 20 és 26 éves jánoshalmi testvérpárt, valamint a 21 éves helvéciai férfit tavaly január 16-án őrizetbe vették a rendőrök lopás gyanúja miatt. A trió a kihallgatáson beismerő vallomást tett.

A nyomozók megtalálták a lopott kocsikat és visszaadták a tulajdonosoknak. Az eljárást a napokban befejezték a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai, az iratokat vádemelési javaslattal küldték az ügyészségnek.