A Siófoki Járási Ügyészség 27 rendbeli csalás miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki külföldről behozott autók ígéretével több mint 22 millió forintot csalt ki áldozataitól – olvasható az ügyészség oldalán.

A 46 éves férfi korábban gépjárművek importálásával és értékesítésével foglalkozott. Tevékenységével 2018-ban hagyott fel, a munkáját népszerűsítő internetes oldalt mindazonáltal továbbra is működtette.

Az ezt követően az internetes hirdetésekre, valamint korábbi ügyfelei ajánlására tekintettel hozzá forduló sértetteknek a vádlott valótlanul azt állította, hogy részükre ezután is tud külföldről behozott gépjárművet kedvező áron értékesíteni, tőlük előlegként 250 ezer és 3 millió forint közötti összegeket vett át.

A korábbi autókereskedő annak tudatában, hogy a gépjárművek behozatalával kapcsolatban intézkedni nem fog, közel két éven át 27 sértettet ejtette tévedésbe, és nekik összesen 22,11 millió forint kárt okozott. Az összegből saját kiadásait, életszínvonalának fenntartását, illetve tartozásait fedezte.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben halmazati büntetésül végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.